Com arribar-hi

Accés al Parc

De manera molt simplificada podem dir que cada una de les tres comarques que formen part del Parc ens ofereix una porta d’entrada diferent a l’espai que val la pena explorar.

Us convidem a visitar els pobles dels Ports i a passar pels centres d’informació del Parc abans d’accedir a l’espai natural, d’aquesta manera podreu planificar amb garanties la vostra visita i coneixereu a través dels espais museogràfics la rellevància dels valors naturals i culturals que van motivar la seva protecció.

Baixeu-vos el mapa oficial dels Ports.

Accés al Parc per la Terra Alta

El Cap de l’Ecomuseu dels Ports, a Horta de Sant Joan, actua com a centre d’informació del Parc Natural. Des d’allí us adreçaran als llocs d’interès de la zona, com per exemple la Franqueta i els Estrets. A Arnes també teniu un punt d’informació del Parc anomenat el Molí de l’Oli.

Accés al Parc pel Baix Ebre

A Roquetes es va ubicar la seu administrativa del Parc Natural dels Ports i el Centre d’Informació del Baix Ebre, amb l’exposició «Geoports». Des d’aquí s’accedeix al punt més alt del massís dels Ports, el cim de Caro. Altres punts d’interès són la vall d’Alfara i la de Paüls.

Accés al Parc pel Montsià

A la Sénia hi ha el Centre d’Informació del Montsià i una exposició dedicada a la vida als Ports. L’accés al massís es pot fer pel barranc de la Fou o pel de la Vall, ja al terme de Mas de Barberans.

Mostra Lo Port en un mapa més gran

Veieu també el mapa de la cartografia de la Generalitat de Catalunya (http://sima.gencat.cat/Visors/maps_gencat/Parcs.html?parc=ep&lang=ca_ES).

Formes d’arribar

Si veniu amb ferrocarril (RENFE)

Informació: (00 34) 93 490 02 02

Estació recomanada:  Tortosa

Si veniu amb Autobús (HIFE)

Informació: (00 34) 977 44 03 00

Estació recomanada: Tortosa, d’on surten autobusos de dilluns a  divendres a tots els pobles del Parc Natural.

Si veniu amb vehicle propi

Les principals carreteres que donen accés a les comarques són:

– Autopista AP-7. Barcelona-València
Sortida 40: l’Aldea-Tortosa
Sortida 41: Amposta-Sant Carles de la Ràpita

– Carretera Nacional CN-340. Barcelona-València

– Eix de l’Ebre C-12. Lleida-Amposta