Introducció

mapa dels parc natural d'Els PortsAquesta pàgina ha estat realitzada per un grup de gent que ha volgut donar a conèixer una de les meravelles naturals de Catalunya: el massís dels Ports. Entre tots volem que aquesta pàgina es vegi enriquida per les aportacions de tots vosaltres i sigui el més dinàmica possible. És per això que us invitem a fer-hi les suggeriments i col·laboracions que desitgeu i les quals seran ben rebudes.

Hem d’agrair i anomenar molt especialment als autors del llibre de l’any 1972 “Guia itinerària dels Ports“, Josep M. i Joan Brull i Martínez, el qual ha servit per enriquir aquestes pàgines. Aquest llibre, en la seva introducció diu: “..pràcticament podem dir que la bibliografia dels Ports no existeix. Hom compta només amb isolats treballs esporàdics i limitats, gairebé casuals, escampats en algunes publicacions. En trobarem la causa en l’abandó que normalment ha sofert sempre per part dels escriptors locals i forans….”.

Malauradament, aquesta situació no ha canviat i els autors d’aquesta pàgina creiem que l’única manera de preservar, cuidar i millorar els ports de Caro és donant-lo a conèixer, organitzant activitats, educant a la gent a protegir-lo, organitzant excursions i d’altres esports dins la natura.
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l’última versió, només us requerirà uns instants.

 


Pots baixar-te el vídeo clicant aquí.